10 dies a Göteborg-Copenhaguen-Estocolm (2021)

18 DE JULIOL: Palau Drottningholm i tornada a casa

Vam aprofitar les últimes hores a Estocolm per fer una excursió al Palau Drottningholm. És el típic lloc que queda una mica allunyat del centre (50 minuts) i que no t’acaba d’encaixar en l’itinerari de cap dia, però que val molt la pena i està bé reservar per un moment així, just arribant o just abans de marxar.

Com no podia ser d’altra manera, els 50 minuts es fan còmodes i fàcils gràcies a la xarxa de transports de la ciutat. En el nostre cas vam agafar el metro a Kungstradgarden fins a la parada de Brommaplan i just davant hi ha una parada d’autobus on TOTS et porten al palau. Més fàcil impossible i tot inclòs a la travel pass.

El palau és la residència reial des de 1981 i tota l’ala sud està reservada per aquest propòsit, així que no és visitable. De totes maneres, queden un munt de sales i els immensos jardins pels que es pot passejar durant hores o, com nosaltres, creuar-los per anar a visitar el preciós Pavelló Xinès.

Segons moltes guies, Drottningholm és el Versalles suec i realment hi té una retirada, per estil, espectacularitat i elegància. No hi ha palau millor conservat d’aquella època en tot el nord d’Europa i de fet és Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

Més enllà de la seva ubicació en una illa al llac Mälaren (de gran importància i amb tota una mitologia darrere) i la seva espectacularitat, es pot visitar també en el recinte el teatre barroc, els jardins i, com us deia, el Pavelló Xinès, on el sol edifici ja val la pena però, a més, està ple d’objectes preciosos i que es segueix utilitzant per esdeveniments de la reialesa.

Ara si, tocava anar a buscar les maletes i cap a l’aeroport, on vam tornar a ser conscients, després de 10 dies, que vivíem a un món en plena pandèmia, sobretot quan vam veure els pobres suecs que a punt d’entrar a l’aeroport maldaven per posar-se una mascareta com si allò fos un objecte estrany i complicat per ells, que no se l’havien arribat a posar mai.

Havíen estat 10 dies xulíssims, començant per Göteborg i un clima que ens va rebre amb uns núvols que vam agrair moltíssim i uns amfitrions dels millors que hem tingut mai, seguint per la que probablement pot ser la ciutat més bonica d’Europa empatada als punts amb Florència i acabant a la ciutat de les illes, la preciosa Estocolm. No va ser un viatge barat, principalment pels hotels, però si un viatge preciós i molt adequat per fer amb criatures de totes les edats, ja que tens molts parcs on fer una aturada tècnica, una barbaritat de zones d’esbarjo infantil totes impressionants i fins i tot als punts d’interès o transports trobes distraccions pels més petits.

De ben segur repetirem!