Pizzes de Zanzibar

INGREDIENTS: 

Farina

Aigua

Ou

Tomàquets

Pebrot verd i vermell

Ceba

Formatgets 

Oli/Mantega

Maionesa

Farciment: carn picada, peix, gambes, pop, pollastre especiat

1- Barreja en un bol ½ kg de farina i aigua, fins aconseguir una massa que no s’enganxi. Afegeix-hi una mica d’oli per fer-la el més suau possible. 

2- Fes boles de dues mides: les petites com una pilota de ping pong i les grans una mica més inflades. Assegura’t que te’n surtin el doble de petites que de grans. Tapa les boles grans amb un drap humit perquè no s’endureixin.

3- Separa les boles petites i, amb un corró, converteix-les en una base de la mida d’un posavasos gran. Passa-les per la paella amb un rajolí d’oli fins que quedin daurades pels dos cantons i retira-les en paper absorbent.

4- Talla la ceba, el tomàquet i els pebrots ben petit perquè es puguin cuinar bé dins el farcellet sense necessitat de fregir-los abans i barreja-ho en un bol.

5- Escull el teu farciment. Les més habituals són de carn picada, pollastre, peix, gambes o pop, però les pots farcir del que tu vulguis. Passa-ho per la paella i assaona-ho al teu gust. Que no hi falti un toc picant per fer-ho més autèntic. 

6- En una superfície amb una mica d’oli, agafa una bola gran i, amb les mans, la vas aplanant  fins que quedi ben fineta, sense que s’arribi a trencar. 

7- Col·loca una base fregida al centre de la base no cuinada per donar-li més fermesa i vés afegint els ingredients: una cullerada sopera de verdures, una de farciment, un formatget, una cullerada petita de maionesa i, per últim, l’ou. En aquell moment hauràs de barrejar ben ràpid per evitar que l’ou no regalimi per tot arreu (una altra opció és tenir un bol petit on feu la barreja cada cop i ja la poseu sencera sobre la base)

8- Col·loca una base cuinada a sobre i tanca el farcellet intentant que la massa s’enganxi entre ella perquè no s’escapi res. No ha de fer la volta sencera, us quedarà la base cuinada i un tros de farcellet per cada cantó. 

9- Amb una espàtula, agafa la pizza de Zanzibar per sota amb compte i posa-la a la paella amb l’oli/mantega ben calent. Ves aixecant amb l’espàtula i, quan la base estigui daurada, dóna-li la volta amb compte de no escampar-ho tot. De nou espera a que estigui daurat (ves apretant una mica mentre es cuina perquè la calor arribi bé a l’interior) i retira-la. 

De normal es talla en 4 parts i s’hi pot posar alguna salsa al gust.

Bon profit!