Pizzes de Zanzibar

INGREDIENTS: 

Farina

Aigua

Ou

Nutella/Xocolatines comercials

Plàtan

1- Barreja en un bol ½ kg de farina i aigua, fins aconseguir una massa que no s’enganxi. Afegeix-hi una mica d’oli per fer-la el més suau possible. 

2- Fes boles de dues mides: les petites com una pilota de ping pong i les grans una mica més inflades. Assegura’t que te’n surtin la mateixa quantitat de petites que de grans. Tapa les boles grans amb un drap humit perquè no s’endureixin.

3- Separa les boles petites i, amb un corró, converteix-les en una base de la mida d’un posavasos gran. Passa-les per la paella amb un rajolí d’oli fins que quedin daurades pels dos cantons i retira-les en paper absorbent.

4- Escull el teu farciment. Les més habituals són de plàtan i nutella, però les fan també substituint la nutella per mars, snickers (què bones són) i coses similars. També s’hi poden afegir fruits secs, caramel o llet condensada a les de nutella. 

6- En una superfície amb una mica d’oli, agafa una bola gran i, amb les mans, la vas aplanant  fins que quedi ben fineta, sense que s’arribi a trencar. 

7- En aquest cas no cal col·locar una base damunt. Posa-li una cullerada sopera generosa de nutella o mitja xocolatina (tot ha de quedar sobre la base ferma, sinó s’us pot trencar) i posa-li mig plàtan tallat finet. 

8- Col·loca una base cuinada a sobre i tanca el farcellet intentant que la massa s’enganxi entre ella perquè no s’escapi res. No ha de fer la volta sencera, us quedarà la base cuinada i un tros de farcellet per cada cantó. 

9- Amb una espàtula, agafa la pizza de Zanzibar per sota amb compte i posa-la a la paella amb l’oli/mantega ben calent. Ves aixecant amb l’espàtula i, quan la base estigui daurada, dóna-li la volta amb compte de no escampar-ho tot. De nou espera a que estigui daurat i retira-la.

Bon profit!