Recomanacions de Luang Prabang

Luang Prabang és la única ciutat de Laos que vam visitar, així que no generalitzarem sinó que us parlarem del que vam trobar allà i només allà (perquè vam anar només a Luang Prabang? Mireu fotografies a google i ho entendreu. Jo em vaig enamorar als 2 minuts i ho vaig trobar una excusa perfecta per celebrar el meu aniversari i fer un stop and go entre Vietnam i Cambodja).

Gràcies a l’herència francesa, hi trobem una cuina més refinada que la que podem trobar en general a Vietnam o Cambodja, a més d’una quantitat exagerada de pastissets i dolços, cosa que als seus països veïns no vam trobar (els mooncakes no són ni pastissets ni dolços). Es cuina molt amb les verdures locals i ens va sorprendre la quantitat de llocs on cuinen amb carn de búfal. La veritat és que vam gaudir molt menjant a Luang Prabang.

MERCAT NOCTURN

Com a fans absoluts dels mercats nocturns, el de Luang Prabang no és el més gran i ben assortit, però s’hi menja bé i, sobretot, molt barat pel que és la ciutat. Hi ha una opció especialment ajustada que són uns bols o plats fondos on tot el que hi aconsegueixis ficar et costa l’equivalent a 3 dòlars. Com sempre, nosaltres també vam tastar els pintxos, que van des del peix, a diferents tipus de carn, peus de pollastre… i unes granotes mida XXL. 

NAMKHONG CAFE

A la vora del riu, amb el temps just de menjar abans d’agafar la barca cap a les Coves Pak Ou, vam trobar aquest cafè restaurant que tenia unes notes molt altes a totes les apps que mirava. Vam fer un àpat totalment basat en coses típiques per tastar cuina laosiana i no caure en aprofitar la influència francesa per menjar quelcom similar al que podem menjar a Barcelona. Ens va encantar l’arròs amb verdures i ens va sorprendre molt positivament un plat que consistia en unes llavors fregides sobre una espècie d’alga o paper d’arròs estrany.

DEXTER

Just davant del Palau Reial, al costat d’on arrenca el camí ascensió al Mont Phousi, hi trobem aquest elegant però senzill cafè en el que podem menjar platets senzills però molt bons i unes burgers de molta categoria, fetes de carn de búfal i res a veure amb el que podem identificar com a hamburguesa de bar (gens greixosa, amb acompanyaments molt lleugers i suaus). 

AZERAI BISTRO

Una experiència bestial. És un restaurant al que, des que entres, et sents en un lloc on t’has de comportar. És un espai molt elegant, et tracten de forma exquisita i, tot i que volen fer plats bons però sense excessives pretensions, tot està molt ben presentat i deliciós. Vam tastar molta carn de búfal (típica a la zona) però també arrossos i verdures que ens van encantar. Laos no és Vietnam en el sentit que aquí tot és més car, però la qualitat també és d’un altre nivell.