25 dies a Vietnam – Laos – Cambodja (2017)

Aquest no és un viatge qualsevol. Va ser el nostre viatge de noces i, després de Xina, la nostra immersió al sudest asiàtic, una de les zones més increïbles del món. Sé que utilitzo la paraula increïble amb certa asiduitat, però us juro que aquest cop s’ho val. La idea original del viatge era fer només Vietnam però vam pensar que si no aprofitavem per fer també Cambodja, potser mai visitaríem els temples d’Angkor i no podia ser. Per acabar de tancar l’itinerari, vaig aterrar a un blog on parlaven d’una ciutat de Laos preciosa i plena de temples anomenada Luang Prabang. Va ser amor a primera vista. Vaig comprovar les connexions i ens anava la mar de bé per passar de Vietnam a Cambodja així que vam decidir passar-hi uns dies i celebrar el meu aniversari en aquell paradís. Perquè us feu una idea del plan de viatge, dúiem cadascú una motxilla de cabina (i la meva no estava ni plena del tot) per passar gairebé un mes. Volíem anar lleugers i anar rentant roba on poguéssim però no anar carregats com a rucs. També us diré que ens vam casar el 16 de setembre i el 17 a la tarda agafavem el vol sense tenir massa idea ni de com ens dèiem, així que potser millor així.

18 de SETEMBRE: Arribada a Ho Chi Minh

19 de SETEMBRE: Ho Chi Minh (Mercat Ben Thanh, Edifici Bitexco, Catedral de Notre Dame, Oficina de Correus, Pagoda Xa Loi, Museu dels Vestigis de la Guerra)

20 de SETEMBRE: Excursió al Temple Cao Dai i els Túnels Cu Chi

21 de SETEMBRE: Ho Chi Minh (Palau de la Reunificació, Pagoda de l’Emperador de Jade, Església de Tan Dinh, Pagoda Vinh Nghiem, Mercat Binh Tay, Pagoda de Giac Lam, Pagoda (falsa) de Giac Vien)

22 de SETEMBRE: Excursió al Delta del Mekong I (My Tho, illes del Delta), Pagoda de Vinh Trang, Can Tho

23 de SETEMBRE: Excursió al Delta del Mekong II ( Mercat flotant de Cai Rang), tornada a Ho Chi Minh

24 de SETEMBRE: Vol a Hue, Tombes Imperials (Khai Dinh Minh Mang, Tu Doc), Pagoda Thien Mu, Ciutadella Imperial, Ruta en moto amb el senyor Lac

25 de SETEMBRE: Ruta en moto amb el Tri (pobles de pescadors, Elephant Waterfalls, Pas de Hai Van, Danang, Muntanyes de Marbre) fins a Hoian

26 de SETEMBRE: Ruta en moto amb el Tri (Salts d’aigua, Runes de My Son)

27 de SETEMBRE: Hoian (visita al Mercat, Curs de Cuina al Citronella, casa de la família Tran, bicicleta fins a la platja)

28 de SETEMBRE: Vol a Hanoi, Pagoda Tran Quoc, Pagoda del Pilar Únic, Llac Hoan Kiem, Catedral de St Joseph

29 de SETEMBRE: Creuer per Halong Bay

30 de SETEMBRE: Creuer per Halong Bay

1 d’OCTUBRE: Hanoi (Presó de Hoa Lo, Hanoi Train Street, Museu de la Histporia Militar, Espectacle de titelles d’aigua, Tren nocturn a Sapa)

2 d’OCTUBRE: Trekking a Sapa

3 d’OCTUBRE: Sapa, tornada a Hanoi

4 d’OCTUBRE: Hanoi (Ciutadella Imperial, Temple de la Literatura, Museu Etnològic) i vol a Luang Prabang

5 d’OCTUBRE: Luang Prabang (Cerimònia de les almoines, Coves Pak Ou, Kuang Si Falls, Sopar d’aniversari)

6 d’OCTUBRE: Luang Prabang (Wat Mai, Wat Xieng Thong, Mont Phousi, Boun Lai Heua Fai)

7 d’OCTUBRE: Luang Prabang (temples), vol a Siem Reap, relax a l’hotel, Night Market i Pub Street

8 d’OCTUBRE: Temples d’Angkor (ruta curta)

9 d’OCTUBRE: Temples d’Angkor (ruta llarga)

10 d’OCTUBRE: Temples d’Angkor (temples més allunyats) i pobles flotants de Kampung Pluk

11 d’OCTUBRE: Siemp Reap, vol a Phnom Penh, Mercat nocturn i piscina amb vistes a la planta 14

12 d’OCTUBRE: Phnom Penh (Camps d’extermini de Choueng Ek, Museu del Genocidi de Tuol Sleng, Wat Langka, , Mercat Central, Wat Phnom, Wat Oulanam, Passeig vora el riu, Mercat Nocturn

13 d’OCTUBRE: Phnom Penh (Museu Nacional, Palau Reial), tornada a casa