Top 10 Gant

EL CASTELL DELS COMTES

Una de les imatges més icòniques de Gant és el Castell dels Comtes, ubicat a l’entrada del preciós barri de Patershol. Construït per Felip d’Alsàcia per manifestar la seva superioritat sobre els emergents comerciants de la ciutat, la història del castell és la història de la regió de Flandes a través dels comtes que el van ocupar al llarg dels anys.

La visita és una meravella en gran part gràcies a la millor audioguia que hem escoltat mai, on t’expliquen les històries amb molt humor i un toc gamberro. L’estat de l’edifici també ajuda ja que és tracta d’un dels castells millor conservats d’Europa i la sola imatge del castell amb el riu Lys passant-li pel costat… Brutal. Per acabar-ho d’arrodonir, un cop visitades les estances, la sala de tortures i demés sales, es pot gaudir d’unes vistes de la ciutat que per si soles valdrien el preu de l’entrada.

KORENLEI I GRASLEI

Els antics molls del port medieval de Gant es troben en aquests dos carrers, que signifiquen “carrer del blat” i “carrer de les herbes i hortalisses” respectivament. És un dels llocs on més hores passareu de la ciutat ja que mereixen ser vistos des de l’un mirant l’altre, des de l’altre mirant l’un, des d’un barquet fent una volta mirant-los tots dos i fins i tot des de dalt del Pont de Sant Miquel.

Els edificis dels antics gremis de la ciutat, el terra empedrat i el riu Lys al mig converteixen aquests dos carrers en un entorn màgic de dia i de nit. I és que Gant és una de les ciutats més i millor iluminades quan arriba la nit.

Si us fixeu en les diferents cases gremials descobrireu un munt d’històries, com la de l’actual Hotel Marriott, on trobem els dos cignes d’esquenes. Si estiguessin l’un de cara a l’altra simbolitzarien l’amor pur però, al estar oposats, ens diu que en aquell edifici no hi havia amor, només sexe. Si, era un bordell.

EL BELFORT

El Belfort és una de les torres principals de la ciutat juntament amb la de la Catedral i la de Sant Bavó. Construït el segle XIV com a símbol del poder emergent de la ciutat comercial, va esdevenir magatzem de grans riqueses i campanar des del qual tan es podia avisar de l’arribada d’enemics que atacaven la ciutat com de l’inici de les festes (aquesta última part encara es manté).

Durant la pujada, que es pot fer gairebé per complet en ascensor, podem anar seguint la història de l’edifici i veure, per exemple, el mític. carilló de 52 campanes. A banda de la seva història, els seus 91 metres d’alçada brinden una de les millors panoràmiques de la ciutat.

EL PONT DE SANT MIQUEL

No hi ha millor ubicació a Gant que el Pont de Sant Miquel. Mentre el creues, tens la Catedral a una banda i Sant Nicolau a l’altra i a la vegada estàs passant per sobre del riu que et condueix als molls de Korenlei i Graslei. Tot i ser un pont modern, construit a inicis del segle XX, no desentona gens amb l’entorn i de fet algunes de les millors fotografies de la ciutat les podeu fer des d’aquí. A dalt amb les 3 torres de la ciutat a banda i banda o des de sota aprofitant el pont, el reflexe del riu o fins i tot l’estàtua de Sant Miquel que el corona al seu punt central.

LA CATEDRAL DE SANT BAVÓ (I L’ANYELL MÍSTIC)

EL MUSEU CASA D’ALIJN

LA PLAÇA VRIJDAGMARKT

EL MUSEU DE LA INDÚSTRIA

L’ESGLÉSIA DE SANT NICOLAU

L’església de Sant Nicolau deu el seu nom al patró dels comerciants ja que originalment pertanyia a aquest gremi de la ciutat. L’església es va construir al segle XII sobre les restes d’una antiga església romànica que s’havia incendiat uns anys abans i de fer la van haver d’ampliar durant el segle XIV ja que les proporcions de la torre en comparació amb el temple la feien veure monstruosa. I justament aquesta torre és avui dia una de les meravelles de l’església, fent les funcions de llanterna que il·lumina cada racó de Sant Nicolau.

Cal dir que la seva història no ha estat fàcil: el 1566 totes les decoracions gòtiques van ser destruïdes per un grup de protestants i durant la Revolució Francesa es va fer servir d’estable així que va quedar força malmesa, però des de finals del segle XIX es va iniciar una restauració que l’ha deixat preciosa.

EL BARRI DE PATERSHOL

L’antic barri dels teixidors ha deixat el seu orígen humil a un cantó per convertir-se en un dels epicentres gastronòmics i artístics de la ciutat. A Patershol, a banda del Castell dels Comtes, hi trobem alguns dels edificis més bonics de la ciutat entre carrers empedrats d’herència medieval.

D’un temps ençà, Patershol ha començat a acollir restaurants d’arreu del món que s’han sumat als més tradicionald com l’Amadeus o els petits establiments on podreu tastar els mítics kroakemandels (pèsols fregits) mentre preneu una de les milers de cerveses locals. També s’han reconvertit antincs edificis del segle XVII com a centres d’exposicions i hi podeu trobar el Museu Casa d’Alijn que fa un recorregut per la idiosincràsia de la ciutat d’una forma molt original.