Top 10 Colònia

LA CATEDRAL

La Catedral de Colònia fa col·lecció de récords: durant 4 anys, entre 1880 i 1884, va ser l’edifici més alt del món. És la catedral gòtica més alta del nord d’Europa i la seva construcció es va allargar un total de 632 anys, quasi res. Casualment, durant la Segona Guerra Mundial va quedar envoltada de runes però la seva estructura va patir pocs danys, totalment solventats després d’onze anys de reconstrucció. Un dels seus grans atractius (i un dels motius pels quals la Mar sempre insistia en que anessim a Colònia) és el relicari on, DIUEN, es troben els ossos de, ni més ni menys, els 3 reis mags d’Orient. Sigui o no veritat, això la va fer molt atractiva per milers de peregrins que la visitaven i de fet a dia d’avui és el monument més visitat de tot el país.

EL MUSEU DE LA XOCOLATA

Diuen que si vas a Colònia i no visites el Museu de la Xocolata, t’estàs perdent la part més dolça de la ciutat. He de reconèixer que no sóc un fanàtic de la xocolata però el museu és molt més que tastar xocolata. Això també ho pots fer, eh? Tens una font gegant on suquen unes galetetes i te les donen, hi ha una màquina que fa preses de xocolata i pots prémer un botó perquè una peça es desvii i arribi fins on ets… però també hi ha una sala amb clima tropical perquè entenguis l’orígen del cacau i un munt d’informació super interessant. A més, l’edifici on hi ha el museu és espectacular, com un vaixell que estigués a punt de salpar Rin avall.

EL PONT HOHEZOLLERN

Un dels símbols de la ciutat és aquest majestuós pont de ferro pel qual passen a diari més de 1.200 trens i que ha hagut de retirar vàries vegades els milers de candaus que s’hi col·loquen per risc que aquest colapsi, com ja ha passat a altre ciutats del món. Construit entre 1907 i 1911, va substituir l’antic pont de la catedral o Dombrücke, incapaç de soportar l’afluència de gent a mida que la ciutat anava creixent. De fet la idea amb el pont Hohenzollern era que pogués ser utilitzat per trànsit ferroviari, de vehicles i de persones, però es va acabar optant per una opció més realista i conservadora en la que només hi transiten trens i vianants. La típica fotografia de la ciutat s’obté travessant-lo per enquadrar el pont, el Rin i la impressionant Catedral de la ciutat.

GROSS ST MARTIN I LES CASETES DE COLORS

L’església de Gross St Martin es va construir sobre una capella romana que, de fet, en aquell moment ocupava una illa al Rin. No va ser fins més de 200 anys després que es va coronar amb la seva inconfusible torre, tot i que durant la Segona Guerra Mundial va quedar força malmesa i es va haver de treballar per arreglar-la fins al 1985. Si passegeu per la vora del Rin la seva torre forma un paisatge preciós amb les cases de colors de Fischmarkt, un dels llocs més bonics de la ciutat i també perquè no dir-ho, dels més romàntics. El riu, les casetes de colors… També hi trobeu un munt de llocs per prendre quelcom i per menjar.

ELS MERCATS DE NADAL

Quan vam anar a Colònia només havíem estat als mercats de Nadal de Berlin. Ens havíen agradat molt però eren zones delimitades a les que accedies pagant una entrada, tot estava molt organitzat… De fet un dels que més ens va agradar va ser justament un que vam descobrir a les afores mitjançant el típic amic que fas viatjant arreu i que et regala trucs d’autòcton. A Colònia els mercats són tot el que un podria esperar, rústics i màgics, plens de paradetes d’artesania, de menjar, pistes de gel i un munt de taules i porxos on mirar al teu voltant i sentir l’esperit del Nadal. El de la Catedral és espectacular perquè l’entorn just sota aquell edifici tan monumental és impressionant però en general tots ho són. El dels nans, el del port amb el vaixell davant del Museu de la Xocolata i fins i tot en ténen un que organitza el col·lectiu LGTBI.

L’AJUNTAMENT I EL CASC HISTÒRIC

La ciutat de Colònia té una gran quantitat de joies arquitectòniques per visitar però l’Ajuntament és un dels més destacables ja que no només és l’ajuntament més antic d’Alemanya sinó que té una façana renaixentista preciosa, considerada una de les més representatives d’aquest estil. Més enllà de la seva bellesa, a la façana s’expliquen algunes de les històries de la ciutat a través dels personatges que s’hi representen, a vegades amb sorna i befa. Passejar pel centre de Colònia també és passejar per Schildergasse, el principal carrer comercial (farcit de botigues i amb gent cantant nadales cada cantonada, tot mol bonic) o anar a saludar Tünnes i Schäl, estàtues dedicades a dos personatges mítics amb origen als titelles de la ciutat. Diuen que si fregues el nas de Tünnes l’amor et somriurà i si fregues la ma de Schäl, ho faran els diners.

LES VISTES DES DEL KOELNTRIANGLE

Colònia és una ciutat força gran però la ubicació estratègica d’aquesta torre permeten tenir unes vistes de la “riba bonica” del Rin espectaculars. Des dels seus 103 metres d’alçada es pot veure el preciós pont Hohenzollern, la Catedral, Gross St Martin i les casetes de colors. El preu és de només 3 euros, així que és una molt bona opció creuar el pont i arribar-vos al Koelntriangle a gaudir de les vistes.

RHEINPARK

Durant els inicis del segle XXI va ser votat com el millor parc d’Alemanya gràcies en part a les seves vistes de la ciutat i a la presència d’un teatre a l’aire lliure (el Tanzbrunnen), uns antic banys termals romans i fins i tot una platja. Nosaltres hi vam anar en una època en la que no es podia guadir massa de tot això però de totes maneres és un lloc preciós per on passejar i que si viatgeu amb criatures us pot ajudar moltíssim a fer una aturada tècnica ja que disposa de moltíssimes zones d’esbarjo, torres on les criatures poden pujar i admirar el parc i la ciutat a l’altra riba del Rin.

REBEIKUCHEN, FLAMKUCHEN, SALSITXOTS I CARNS

Els mercats de Nadal són un plaer pels sentits. Veus coses xulíssimes, sents l’olor dels vins calents, dolços i carns a la brasa… però tastar és el millor amb diferència. Cada mercat aporta algun plat únic més enllà dels salmons penjats al foc, les coca pizzes amb ceba o les salsitxes de totes mides i colors i pots tastar-hi alguns dolços que recordes cada Nadal i et transporten al lloc on els vas tastar. A Colònia per exemple vam provar una espècie de pizza embolicada sobre si mateixa i alguns acompanyaments del Rebeikuchen que no havíem tastat mai. Quina gana m’està agafant només de pensar-hi.

EL MUSEU DEL PERFUM DE COLÒNIA

Tot i que d’entrada pot semblar un museu no massa atractiu, cal recordar que molts denominem colònia al perfum gràcies a Johan Maria Farina i justament per la ciutat de Colònia. És un tour de menya d’una hora super interessant on no només t’introdueixen en la història del famós perfum sinó que t’ensenyen com es dissenyen i creen les fragàncies a partir dels diferents ingredients i fórmules. Una de les parts més interessants és precisament quan et fan olorar alguns dels elements més comuns per realitzar perfums i tu mateix pots sentir les diferents notes i pòsits que queden per separat. Una visita molt interessant.