15 dies a Tanzània (2016)

DIA 9: VOL A ZANZIBAR. STONETOWN PER LLIURE

Ens vam llevar, dutxar, esmorzar, acomiadar de les treballadores encantadores de l’hotel i cap a agafar l’avió que ens portaria a Zanzíbar. Era Precision Air, de manera que ens van tractar molt i molt bé i ens van donar uns anacards durant el vol! A l’arribar a Zanzíbar, ens esperava el Karembeu (@karembeubonitosafaris, www.karembeubonitosafaris.com) .

Mentre ens duia en cotxe cap a Stone Town vam fer repàs del planning, vam proposar algun canvi i vam notar que en sabia molt! Tenia idees per tot! Ens va deixar a l’hotel, ja que el nostre tour amb ell començava l’endemà a les 9 del matí i no sabíem massa què fer perquè el planning del Karembeu era molt complet i ja ho visitaríem tot amb ell.. així que vam decidir visitar per dins algun edifici que amb ell visitaríem només per fora.

Primer vam fer una volta per la platja (tota la zona es compartida entre persones i embarcacions de tot tipus) i ens vam sucar els peus una mica.

Després vam decidir visitar la Casa de les Meravelles, ens va costar trobar l’entrada i un cop dins vam pagar-la i un guia amb molta pinta de toxicoman ens va fer una visita.

En aquell moment ho vam trobar tot molt brut i en un estat realment horrible, i, tot i que no enteníem perquè el guia ho explicava tot a correcuita, ens va semblar bastant interessant… vam pujar fins a dalt on hi ha el rellotge i havíem de vigilar on trepitjàvem per no caure daltabaix.

L’endemà el Karembeu ens explicaria que vam ser víctimes d’un timo, ja que està probihit entrar a la Casa de les Meravelles per l’estat en què està (a punt de caure) que és perillós.

Al sortir de la Casa de les Meravelles vam anar a veure el Fort on hi havia paradetes on venien souvenirs i dones que feien tatuatges de hena i trenetes al cap.

Després vam anar cap a l’Antic Dispensari (l’edifici ens va semblar preciós!) i vam tornar a la platja a esperar que obrissin el mercadillo on preteníem sopar.

La platja va ser un espectacle: veure les barquetes, els nens tirant-se a l’aigua, tot de musulmanes banyant-se amb mil capes, veure com es ponia el sol, gent que es tirava a l’aigua des del mur del passeig…

Vam sopar al mercat de Forodhani aviat ja que no havíem dinat i la veritat és que vam gaudir moltíssim de la gastronomia local: pintxos de gamba, pop, barracuda i pastanaga, pizza de zanzíbar de carn, xampinyons i salsitxa (no sembla per res del món una pizza.. es una espècie de crep hiper deliciosa que vam aprendre a fer i de vegades ens la fem a Barcelona!), panotxa de blat de moro, pintxos de llagosta, gamba i “peus de mar” i de postre, una pizza de zanzíbar de nutella, platan i snickers! A part del menjar que era molt bo, l’ambient era molt agradable i simpàtic!