15 dies a Tanzània (2016)

DIA 11: RUTA DE LES ESPÈCIES I SAFARI BLUE

Tocava acomiadar-nos d’Stone Town per anar a fer ruta per l’illa. La primera parada eren les plantacions d’espècies. Vam aprendre molt sobre el pebre, la canyella, la vainilla, el clau… Ho vam olorar, tastar, tocar tot. La veritat és que va ser molt interessant, però tenia un punt de turistada en què acabaves decorat amb tot de corones, polseres i decoracions vàries fetes amb fulles i al acabar t’oferien aigua de coco i tots els productes varis que ells feien perquè en compressis algun.

Al marxar de les plantacions d’espècies tocava anar cap al sud, a Fumba, on ens esperava una de les experiències del viatge: un Safari Blue!

Vam pujar a una barqueta de fusta que compartiríem amb uns sudafricans, unes tanzanes, un italià… i vam iniciar el trajecte cap al banc de sorra que seria la primera parada. La barqueta molt pintoresca i el paisatge preciós. Allà el Karembeu va muntar un toldet i vam estar-nos banyant i menjant fruita.

Al cap d’una estona vam tornar a agafar la barqueta, però aquesta vegada sols amb el Karembeu i dues noies i vam anar prenent el sol i fent snorkel.

Vam passar pel banc de sorra a recollir la resta de companys (cada vegada quedava menys sorra!!), vam fer un últim bany a una mena de manglars i vam anar a dinar. Quin dinar!! Arròs amb salsa, amanida, patates fregides i començava el banquet: pop, calamar, tonyina, llagostes, cigales…

Després de dinar vam anar a veure un Baobab caigut de més de 500 anys enorme i espectacular, un últim bany i tocava tornar. La tornada la vam fer amb l’impuls de la vela (sense motor) la qual cosa va ser molt i molt maca i relaxant (tot i que ens va tocar massa el sol i semblàvem gambes a la planxa).

Vam arribar a Nungwi dues hores després on vam descobrir al entrar a la dutxa que estàvem socarrimats (ens havia quedat una marca de banyador blanc nuclear!) tot i que ens havíem anat posant crema durant tot el dia.

Allà vam descobrir que l’hotel no tenia ni aigua calenta ni paper de vàter (qui creieu que havia triat aquest “hotel”?).

Vam anar corrent a la platja de Nungwi a veure la posta de sol i ens vam trobar els amics de Madrid que havíem conegut a l’hotel de Tanzània, vam sopar amb ells al seu hotel (allò ja era una altra categoria!) i van decidir que s’apuntaven al nostre pla l’endemà, ens acompanyarien a Mnemba.