15 dies a Tanzània (2016)

DIA 4: SAFARI AL LLAC MANYARA

Ens vam llevar cap a les 6 i plovia. Després de dutxar-nos i esmorzar, el Godfrey ens va recollir amb el cotxe i vam començar el camí cap al Llac Manyara. Abans d’arribar, havia deixat de ploure. Mentre esperàvem que el Godfrey fes els papers per entrar al Parc vam veure una colla de Babuins que ens donaven la benvinguda. El Safari al Llarc Manyara va ser impressionant: vam veure potser els mateixos animals que el dia anterior al Tarangire però de més a prop i amb un paisatge diferent i preciós, amb el bosc, el llac, les muntanyes de fons…

Vam veure famílies d’elefants passar-nos just per davant del cotxe, una família completíssima de babuins que ocupaven tot un camí i les dues vores, menjaven, es buscaven puces els uns als altres, fornicaven…

A la zona del llac vam veure pelicans i flamencs i, mentre dinàvem, uns elefants van passar just per sota el merendero-mirador on menjàvem. També vam veure pumbes i vam aprendre que mengen agenollant les potes del davant perquè les tenen massa llargues i sinó no arriben amb el morro a terra. Vam veure girafes assegudes, que és una cosa bastant rara de veure, ja que per elles estar assegudes comporta el risc de ser cruspides sense poder marxar ràpidament. 

De tornada al Lodge, vam parar a una botiga de souvenirs (nosaltres pensàvem que ens portava a una mena de museu de la Tanzanita, però era més aviat una botiga gegant on a part de souvenirs normals, tenien peces d’aquest mineral que valen tres ronyons i mig). Vam comprar alguna baratija però no vam caure a la trampa de la Tanzanita. 

Vam tornar a compartir sopar amb tots els hostes del Lodge, el Jaume va tastar la cervesa Kilimanjaro i la Mar, l’Amarula, una crema de licor feta amb la fruita de marula fermentada, que quan és cruspida pels elefants, els fa anar una mica de cantó.