15 dies a Xina (2015)

11 d’Agost del 2015: Shanghai: Concessió Francesa

Vam tornar a Shanghai, vam passar per l’hotel a deixar trastos i tocava visitar la zona oest de la ciutat, la Concessió Francesa.

De camí vam passar per un mercat d’animals on tenien de tot: tortugues, grills, gats, gossos, granotes, conills, mofetes… el què més ens va cridar l’atenció va ser com venien els grills. Els tenien tancats cadascun en una canya de bambú, els destapaven amb un drap un per un perquè el comprador el sentís i decidís si se’l quedava o no. Pobres bèsties!!

Vam estar buscant com bojos el Mercat d’Antiguitats de Dongtai Lu i el Temple Taoista, però al final vam desistir, ja que voltàvem i voltàvem i no semblava que ens hi acostéssim pas…

A l’hora de dinar vam anar a un lloc que ens recomanava la guia: era un Thailandès (Simply Thai) i vam menjar samoses, noodles amb gamba embolicats amb truita, uns farcellets i una amanida deliciós tot!

Vam descobrir la zona on es conserven les cases Shikumen i la Casa Museu Shikumen, on pots visitar una casa per dins amb tots els mobles i objectes típics de l’època en què es van construir per fer-te la idea de com vivien llavors. Shikumen significa “Porta amb marc de pedra” i són cases que es van construir per l’arribada massiva de refugiats provinents de diversos llocs de la Xina que escapaven de les guerres i els disturbis que es van extendre per tot el país a l’acabar la dinastia Qing. Aquestes cases barregen l’estil xinès i occidental, són de maons construides en carrerons de 4 metres d’amplada com a màxim, els lavabos eren comunitaris i es trobaven al final de cada carreró. Ens va semblar una experiència molt xula que ens va transportar al passat, veient el menjador, la cuina amb tots els estris, les habitacions tan antigues i asiàtiques!

Després vam continuar passejant per la zona i per un Parc i vam trobar un Hotel i un Teatre antics de la zona de Xitiandi. També vam trobar una llibreria – cafeteria on vam estar mirant i remirant llibres alhora que berenàvem un gelat la Mar i la primera cervesa amb gel del Jaume. Era un lloc molt bonic i curiós on vam passar una bona estona.

Per sopar vam decidir fer-ho en un lloc francès, ja que érem a la Concessió Francesa. Vam sopar cargols, taula de formatges (felicitat extrema!) i entrecot. Cal dir que va ser car per estar a Xina, però un dia és un dia i el menjar s’ho valia! Vam tornar a l’hotel xino xano.